•  
  • Много је начина да покажете својој отаџбини колико је волите и колико сте спремни да учините за њу. Наша породица је изабрала хуманитарни рад, представљање националне културе широм света, помоћ свима којима је неопходна, ...

  •  
  • Карић фондација је од свог оснивања до данас организовала веома велики број акција. Различитим облицима донација и спонзорства помогла је хуманитарним, здравственим, образовним и културним институцијама и појединцима, као и верским заједницама. Тамо где је помоћ била најпотребнија. То је увек било улагање - пре свега у живот, („Импулс животу”), у традиционалну матрицу српског народа („Пиши ћирилицом”, Доживотне пензије ратницима отаџбинских ратова 1912-1918, у издавачкој делатности: Народне песме и игре Косова и Метохије, књига о кнезу Павлу, Милан Предић - Чланци и белешке, Косовскометохијски кувар, подизањем споменика значајним људима и догађајима..,).

   
  • Награда „Браћа Карић" 1997-2017 - 20 година Награде

  •  
  • Ваша локација:
   Насловна
   /
   Издања
   /
   Награда „Браћа ...
   • 22. новембар 2018.
  • Награда „Браћа Карић" успостављена је као плод вере у неисцрпну памет и вредност, пре свега сопственог народа. Намера јој је да буде подстицај и мотив за све оне који стварају, који обликују вредности због којих ћемо сви ми, и простор у коме живимо – бити бољи.

   Свечаност на којој је јубиларни двадесети пут уручена Награда „Браћа Карић“ по свему изузетним појединцима, који су својим достигнућима у уметности, науци, новинарству, доброчинству и спорту обележили претходну годину - одржана је 20. новембра 2017. године на Великој сцени Народног позоришта у Београду. Златном низу од 125 лауреата Награде „Браћа Карић“, оних који су својим радом и достигнућима задужили човечанство, придружило се пет нових „величанствених“. Те вечери додела Награде имала је посебан карактер - све добитнице јубиларне Награде „Браћа Карић“ су храбре, племените и по много чему одважне жене. Тим чином Карић фондација је још једном одала признање свим успешним женама које уз своје професије суверено носе и животе својих породица.
   Награде су уручиле: Миланка Мара Карић, Оливера Карић Недељковић и Горица Недељковић Богдановић.
   На самом почетку церемоније доделе Награде био је приказан меморијални филм о Сретену Ј. Карићу.
   Изненађење вечери био је филм о Миланки Карић, почасној председници Карић фондације, председници Савета Универзитете „Браћа Карић“, народној посланици, почасном конзулу Републике Казахстан - жени која се свим својим чињењем, мишљењем и стварањем сасвим слободно може поистоветити са добитницама Награде.

   Обележавајући 25 година од оснивања Компаније „БК“, породица Карић и Карић фондација установили су Награду „Браћа Карић“, вреднујући њоме највиша достигнућа стваралаштва у областима културе и уметности, научног и истраживачког рада, новинарства, публицистике и издаваштва, економије и привреде, те хуманитарних активности које јачају мир, сарадњу и пријатељство међу народима.
   Издање Карић фондације под називом „Награда Браћа Карић“ издаје се сваке године као ретроспектива ове Нараде. У облику је фото монографије која својим садржајем представља осниваче фондације и ове престижне Награде, управни одбор, све досадашње добитнике као и начела награде. Посебан одељак намењен је свечаности доделе Награде за протеклу годину  у коме су  изложена образложења и  интервјуи добитника а мноштвом фотографија дочарана је и атмосфера са церемоније доделе.
    
   Формат: 22x28 цм
   Број страна: 376
   Писмо: ћирилица
   Повез: тврди
   Година издања: 2018.
   ISBN 978-86-7594-051-7

  •  
 •