•  
  • Много је начина да покажете својој отаџбини колико је волите и колико сте спремни да учините за њу. Наша породица је изабрала хуманитарни рад, представљање националне културе широм света, помоћ свима којима је неопходна, ...

  •  
  • Реците да сам идеалиста али чврсто верујем да се све наше тежње, снови и жеље могу остварити само ако имамо храбрости и вере да их пратимо...

   Даница Карић

  •  
   
  • Промоција књиге „Прва љубав пута два" у издању Карић фондације

  •  
  • Ваша локација:
   Насловна
   /
   Вести
   /
   Промоција књиге ...
   • 20. март 2018.
  • „Свако има љубав прву, а ја имам две. Кад играмо жмурке, не знам где ћу пре", стихови су који само делимично отварају врата у дечији свет прошаран хумором којим се књига „Прва љубав пута два" ауторке Оливере Петровић бави.

   Промоција дела намењеног најмлађима, које је издала Карић фондација, у присуству многобројних пријатеља, породице, поштовалаца рада саме ауторке Оливере Петровић, одржала се 20. 03.2018 године  у Вили Јелена.
   Куповином књиге поезије „Прва љубав пута два" помажете пројекат „Уметност. Слобода. Снага." који је намењен деци из "Прихватилишта за децу Београда".
   "Године 2010. у 'Прихватилишту за децу Београд' одржана је креативна радионица ’Победи књигом сликом у срце’. Том приликом су деца имала задатак да насликају оно што осећају док сам им читала стихове, који се данас налазе у овој књизи, а који су и те како учествовали у измаштавању истих. Осам година касније, ова књига је објављена, али првенствено захваљујући Младену Цветковићу који је сачувао цртеже и поезију, који красе ово дело. Свакако, посебно место заузима и председница  Карић фондације Даница Б. Карић која је препознала наш рад те је одлучила да изда ову маштовиту књигу", казала је Оливера Петровић.
   Једночасовном рецитовању стихова из „Прва љубав пута два" присуствовао је велики број гостију И пријатеља, међу којима је била и управитељка Прихватилишта Данијела Стајковић, наша прослављена кошаркашица Милица Дабовић, глумац Никола Вујовић, Оливера Карић Недељковић, али и председница Карић фондације.
   „Као издавачи ову књигу посвећујемо деци из Прихватилишта, корисницима нашег пројекта ’Уметност.Слобода.Снага.’, свој деци која су дала допринос да ова књига добије овакав сјај, као и деци и одраслима који ће уживати у поезији ауторке Оливере Петровић. Пројекат 'Уметност.Слобода.Снага.' започет је као пројекат који обухвата рад са корисницима Прихватилишта, а под окриљем Карић фондације. Наш главни циљ је да помогнемо младима у стварању боље будућности", рекла је  Даница Б. Карић на промоцији.
   Председница Карић фонације додала је и да су за све године сарадње са овом децом, као институција добили много, да су порасли како у професионалном, тако и у личном животу.
   „Малишани и њихови професори открили су нам паралелни свет који је далеко од обичног али подједнако пун љубави, разумевања, саосећања и стремљења да се у најтеже ситуације могу разумети и превазићи", напоменула је Даница Б. Карић.
   Она је такође истакла да јој је веома драго што је ауторка Оливера Петровић препознала рад Карић фондације, удружила своје таленте само са једним циљем да читајући ову књигу, дечији осмеси дуже трају.

  •  
 •