•  
  • Много је начина да покажете својој отаџбини колико је волите и колико сте спремни да учините за њу. Наша породица је изабрала хуманитарни рад, представљање националне културе широм света, помоћ свима којима је неопходна, ...

  •  
  • Реците да сам идеалиста али чврсто верујем да се све наше тежње, снови и жеље могу остварити само ако имамо храбрости и вере да их пратимо...

   Даница Карић

  •  
   
  • Карић фондација организовала најбољим студентим и средњошколцима посету Минску

  •  
  • Ваша локација:
   Насловна
   /
   Вести
   /
   Карић фондација ...
   • 01. мај 2018.
  • Најбољи студенти Алфа БК Универзитета, студенти из Ниша и ученици средње школе „Бора Станковић" из Ниша, боравили су почетком маја у Минску на позив БК Групе, њених оснивача и Фондације Карић.

   Другог дана своје посете, 1. маја,  ученици и студенти су обишли велелепно здање - пословно-стамбени комплекс Светионик Минска, површине милион квадрата који представља „град у граду“, и тада су имали прилику да разговарају са Богољубом Карићем председником БК Групе и његовим сарадницима.

   Студенти су изразили велико интересовање и за нове пројекте БК Групе попут „Минск света“ /Минск Wорлд/ који се гради на простору старог аеродрома. Реч је о комплексу од три милиона квадрата у центру Минска.

   „Заиста нам је велика част што смо гости породице Карић и њихове компаније. Породица Карић је успела да изгради велику и у свету реномирану компанију и што је још важније у своје пројекте је укључила и сараднике који су постали и постају чланови те велике породичне империје“, рекао је један од студената након обиласка Светиника Минска.

   У просторијама БК Групе /Дана холдинга/ у Минску студенти су се интересовали када ће тако велелепне зграде и пројекте групација почети  да реализује у Србији, и изразили велико задовољство после представљања макете која приказује „Минск свет“ и других пројеката који су у плану да се граде на територији Казахстана и других бивших совјетских република.

   Богољуб Карић је у опуштеном разговору студентима поручио да треба да верују у себе и остварење својих жеља, да је неопходно да улажу у своје образовање јер је то оно што им нико не може одузети.

   Миланка Карић, један од оснивача Фондације Карић, која је са супругом дочекала студенте у просторијама БК Групе је истакла да се идеја да компанија угости надарене студенте и ђаке код ње родила пре нешто више од годину дана када је учествовала на трибини у Нишу која је била посвећена томе како да млади остану у Србији.


   -Пало ми је на памет, да би ту вредну и надарену децу требало довести да виде Минск и Белорусију да им покажемо то пространство, да виде да постоји могућност да радите и напредујете, казала је Миланка Карић.

   „Драго ми је да сте током посете Минску имали прилике да видите један уређен систем… град који се шири, јер Белорусија данас по много чему подсећа на СФРЈ“, истакла је у разговору са студентима и ђацима из Србије Миланка Карић.

   Председник Канцеларије за младе из Ниша Стеван Живковић је рекао да компанија коју је створио Богољуб Карић са својом породицом и сарадницима показује, да ако човек верује у себе и своју визију ништа не може да га сломи. „Импозантно је оно што смо видели у уређеном и сунчаном Минску“, казао је Живковић.

   Млади гости из Србије имали су прилике да обиђу град, посетили су више православних храмова, Националну библиотеку, позориште, оперу, упознали се са знаменитостима Минска.

   „Све је тако пространо.Нисмо могли ни да замислимо које су то површине, узвикивали су студенти током обиласка града и градилишта. Верујем да ће своје позитивне утиске и све оно што су видели студенти Алфа БК Универзитета и наша омладина са југа Србије пренети пријатељима и сународницима. До виђења неком другом приликом“, поручио је ректор поменутог универзитета Славко Вукша.

  •  
 •