•  
  • Много је начина да покажете својој отаџбини колико је волите и колико сте спремни да учините за њу. Наша породица је изабрала хуманитарни рад, представљање националне културе широм света, помоћ свима којима је неопходна, ...

  •  
  • Реците да сам идеалиста али чврсто верујем да се све наше тежње, снови и жеље могу остварити само ако имамо храбрости и вере да их пратимо...

   Даница Карић

  •  
   
  • Миланка и Даница Карић угостиле стручњаке чувене клинике МАYО

  •  
  • Ваша локација:
   Насловна
   /
   Вести
   /
   Миланка и Даница ...
   • 20. јун 2018.
  • Истакнути стручњаци познате и признате америчке клинике Мејо били су гости Карић Фондације где су се упознали са радом Фондације, деловањем породице Карић не само у сфери бизниса.

   Госте из САД у посети Фондацији предводила је професор на клиници Мејо Весна Гаровић Коцић, наше горе лист, која је и добитник награде “Браћа Карић” за научно-истраживачки рад.
   -Породица Карић и Фондација Карић установили су пре више од две деценије награду „Браћа Карић“ вреднујући њоме највећа достигнућа стваралаштва у областима културе и уметности, научног и истраживачког рада, новинарства, публицистике и издаваштва , економије и привреде, те хуманитарних активности које јачају мир, сарадњу и пријатељство медју народима, казала је председница Карић фондације Даница Б.Карић представљајући гостима из САД не само рад Фондације која постоји преко четири деценије, већ и профил БК Групе.
   Десеточланој америчкој делегацији обратила се и један од оснивача Фондације - Миланка Карић .
   “Много је начина да покажете својој земљи колико је волите и колико сте спремни да учините за њу. Породица Карић је изабрала хуманитарни рад, представљање националне културе широм света, промоцију толеранција, суживота различитих нација, вероисповести, култура - не само у Србији већ и у региону и свету”, истакла је у разговору с гостима из САД Миланка Карић.
   Предлог за добитника награде „Браћа Карић“ могу поднети појединци или институције где се наводи који је њихов допринос у одредјеној области, шта је то што су постигли у земљи и иностранству, а онда чланови Управног одбора Фондације доносе одлуку о добитницима за ту годину.
   До сада је, како је речено, уручено око 150 награда заслужним појединцима, истакнутим личностима, спортистима из Србије, региона и света. Међу награђенима су истакнути и у свету познати уметници, редитељи, политичари, научници, верски поглавари…
   Фондација је основана по угледу на српске задужбинаре који су градили и остављали отаџбини и будућим генерацијама не само велелепне грађевине већ и много чега другог, истакла је Даница Б. Карић председница Карић фондације.
   “У Београд сам довела девет својих колега из департмана за нефрологију и ту смо у Србији да бисмо учествовали на конференцији српске медицинске дијаспоре у хотелу Хајат”, казала је наш истакнути стручњак Весна Гаровић Коцић.
   -Имали смо прилике да разменимо искуства ми лекари из иностранства с колегама из Србије, да донесемо и поделимо нека сазнања, додала је, уз напомену да се говорило о дијабетесу, али и о томе како да што квалитетније живимо у старости и избегнемо неке тегобе у позним годинама.
   Подвукла је да је пресрећна што је била гост породице Карић јер је то њена веза с отаџбином и људима из родног града јер је рођена у Пећи .”И наши гости из САД , моје колеге, одушевљени су топлим пријемом у Фондацији, оним што су видели и чули ових дана у Београду”, каже наш стручњак из Минесоте.
   Њен колега , истакнути стручњак клинике Мејо, Џејмс Киркланд /Јамес Киркланд/ је у изјави казао да му је веома драго што борави у Србији на поменутом конгресу где се говорило о медицинским достигнућима и новинама у областима које истражују.
   Напоменуо је да је сарадња с колегама с Београдског универзитета одлична и да је то било једно лепо искуство.
   Сусрету са стучњацима клинике Мејо писуствовали су и Гордана С. Карић чланица Управног одбора Карић фондације и Симон Д.Карић потпредседник БК Групе задужен за међународне односе.

  •  
 •