•  
  • Много је начина да покажете својој отаџбини колико је волите и колико сте спремни да учините за њу. Наша породица је изабрала хуманитарни рад, представљање националне културе широм света, помоћ свима којима је неопходна, ...

  •  
  • Реците да сам идеалиста али чврсто верујем да се све наше тежње, снови и жеље могу остварити само ако имамо храбрости и вере да их пратимо...

   Даница Карић

  •  
   
  • Свечана промоција нове књиге у издању Карић Фондације „Споменар вечним српским пријатељима"

  •  
  • Ваша локација:
   Насловна
   /
   Вести
   /
   Свечана промоција ...
   • 11. децембар 2018.
  • Свечана промоција књиге „Споменар вечним српским пријатељима", аутора Драгана М. Милошевића, одржана је у препуној Свечаној сали Руског дома 11. децембра 2018. године, уз присуство бројних пријатеља и сарадника аутора и Карић Фондације.

   Пријатељ је потребнији од ватре и воде.“

                                                      Еразмо Ротердамски

   Свечана промоција књиге „Споменар вечним српским пријатељима“, аутора Драгана М. Милошевића, одржана је у препуној Свечаној сали Руског дома 11. децембра 2018. године, уз присуство бројних пријатеља и сарадника аутора и Карић Фондације. 

   Под покровитељством Карић Фондације светлост дана је угледало још једно предивно издање за памћење и остаће забележено у историји Србије како доликује.

   Сарадња г-дина Драгана Милошевића са Карић Фондацијом увелико траје, претходна књига овог аутора, „Хероине Србије  - вековник“, такође у издању Карић Фондације, доживела је два издања, преведенa je на руски језик и тренутно се преводи и на енглески језик, на шта смо нарочито поносни.

   Карић Фондација је са задовољством прихватила да буде издавач и друге књиге г-дина Милошевића „Споменар вечним српским пријатељима“.

   Пред читаоцима је књига-монографија која је исцрпан и јединствен приказ биографија и дела 80 личности - „странаца“ који су по ауторовом избору, на различите начине својим личним ангажовањем, пожртвованошћу, уз немерљиву посвећеност или изражену храбост за дивљење, уградили себе у националну историју Срба, чиме су добили заслужено место у „Споменару“. 

   Аутор, г-дин Драган М. Милошевић, је у своју споменарску хронику укључио личности из 26 нација и култура Европе, САД, Азије и Аустралије, међу којима доминирају Руси, Немци, Французи, Чеси, Јевреји, Грци, Британци...

   „Споменар“ нас подсећа да је запис изузетно ефикасан облик сећања који нас може избавити од заборава као неопростивог националног греха. Ова значајна књига нас је уједно провела кроз 10-вековно „ходочашће“, од Средњег века све до данашњих дана, посебно 19. и 20. век, кроз та времена сурових ратова, криза и великог пострадања Срба, а на један посебан начин, кроз приказ животних путева, богатства дела и разноликост судбина 80 пријатеља - „странаца“ Срба  и Србије.

   На промоцији су биле присутне две личности из „Споменара“ г-дин Хироши Јамасаки Вукелић и г-дин Арно Гујон, добитник овогодишње Награде „Браћа Карић“ за хуманитарно дело и управо они су од аутора и представника Карић Фондације добили прве примерке „Споменара“.

   Поред аутора, говорили су о књизи рецезент г-дин Томислав Кресовић и г-ђа Жана Живаљевић. Гости одабраног програма су били: хор Основне Школе „Лазар Саватић“ из Земуна, ансамбл „Наракорд“, солиста оперски певач Јелена Папић Чамџић и национални уметник г-дин Драган Млађеновић -Шекспир, оснивач етно ансамбла „Ренесанс“.

   „Споменар вечним српским пријатељима“ и личности које су забележене у њој свакако би требало да постану део историјских уџбеника, а до тада Карић Фондација је учинила још једно велико дело, јер ових 80 пријатеља Срба свакако неће бити заборављени, остају „вечни“.

  •  
 •