•  
  • Много је начина да покажете својој отаџбини колико је волите и колико сте спремни да учините за њу. Наша породица је изабрала хуманитарни рад, представљање националне културе широм света, помоћ свима којима је неопходна, ...

  •  
  • Реците да сам идеалиста али чврсто верујем да се све наше тежње, снови и жеље могу остварити само ако имамо храбрости и вере да их пратимо...

   Даница Карић

  •  
   
  • За Србију су спас велике породице с много деце

  •  
  • Ваша локација:
   Насловна
   /
   Вести
   /
   За Србију су спас ...
   • 21. јун 2019.
  • У борби против беле куге држава мора да стимулише младе парове да ступају у брак и да рађају како не бисмо нестали као нација, сагласни су представници Карић фондације и руског Фонда Светог Андреја Првозваног који организују велики међународни скуп у Београду

   Београд ће почетком новембра угостити учеснике међународног Форума "Светост материнства" на којем ће бити изнети предлози и презентована решења која су се показала као најбоља у борби против једне од највећих пошасти данашњице - беле куге.
   Циљ је да се конкретним примерима подстакну млади парови да оснивају породице и да им се, пре свега од стране државе, пружи материјална сигурност да остваре најважније - да се рађа што више деце. О томе колико је поражавајућа демографска слика у Србији, о претњи да ћемо нестати као нација, о томе да су нам села опустела, а да је у многим градовима ситуација критична, да нас кудикамо више умире него што на свет долази, недавно је говорио и председник Александар Вучић.
   И баш у настојању да се не оствари најцрњи сценарио, организује се Форум "Светост материнства" који у свом називу симболизује управо оно за шта се Карић фондација деценијама залаже. Стога је одржан радни састанак којем присуствовали народна посланица Миланка Карић, оснивач Карић фондације, народни посланик Драгомир Ј. Карић и представници Фонда Свети Андреј Првозвани из Русије. Прецизирани су детаљи новембарског окупљања када ће у српску престоницу доћи 500 чланова делегација из шездесетак земаља, како би разменили искуства у борби против беле куге. Њихов боравак биће умногоме значајан и за развој туризма у Београду.
   - Сарадња Карић фондације са Фондом Свети Андреј Првозвани траје дуго. Ово је седми Форум који организујемо заједно, а први у Србији. Наша иницијатива је била да буде одржан у Београду, што су они здушно прихватили, јер је нама Србима заиста један од највећих проблема управо бела куга. Једноставно, нестаћемо као нација ако се овај тред негативног природног прираштаја настави. У Карић фондацији постоји Центар за очување српске породице и ми се боримо већ 40 година, а и својим примером показујемо да је то нешто што је најбитније за нацију. Верујем да ће Форум "Светост материнства" у новембру имати велики ефекат пре свега на државне органе да помогну младима да се одлуче да стварају породице и да рађају децу - поручила је Миланка Карић.
   Председник Фонда Светог Андреја Првозваног Владимир Јакуњин упутио је велику захвалност Карић фондацији на изузетном доприносу очувању духовних, културних и породичних вредности и огромном ангажовању у унапређењу популационе политике, и дао пуну подршку организацији Форума у Београду који ће бити посвећен само једној теми - како породицу учинити модерном са много деце и срећном.
   Владимир Бушујев, директор Фонда Светог Андреја Првозваног, истакао је да је у Русији актуелан тренд стварања великих породица.
   - Знамо да су и у Србији не тако давно постојале велике и сложне породице. Желели бисмо да понудимо неколико опција за решавање проблема како би рађање деце постало не само значајно, већ би, не плашим се рећи, постало и модерно имати велику породицу. За младе је то веома важно. Раније се у Русији мало говорило о породици, а сада се веома много прича. Породица треба да буде срећна и велика и ка томе би требала бити усмерена државна политика - нагласио је Бушујев.

   Данијела Д. Карић - Милеуснић,
   Потпредседник за ПР и макетинг БК компаније
    

  •  
 •