•  
  • Много је начина да покажете својој отаџбини колико је волите и колико сте спремни да учините за њу. Наша породица је изабрала хуманитарни рад, представљање националне културе широм света, помоћ свима којима је неопходна, ...

  •  
  • Реците да сам идеалиста али чврсто верујем да се све наше тежње, снови и жеље могу остварити само ако имамо храбрости и вере да их пратимо...

   Даница Карић

  •  
   
  • Породица Карић обележила славу Св. Јован Крститељ

  •  
  • Ваша локација:
   Насловна
   /
   Вести
   /
   Породица Карић ...
   • 20. јануар 2018.
  • Породица Карић традиционално је у вили Јелена прославила крсну славу Свети Јован Крститељ у присуству великог броја гостију, пријатеља и запослених у компанији БК Група, Карић фондације, "Алфа БК Универзитета", као и Покрета снага Србије.

   Славски колач, чланови породице су и ове године пресекли са Његовом Светости Патријархом српским Господином Иринејом.
   Честитајући славу Карићима, поглавар Српске православне цркве поручио је да су сви чланови једне од најсложнијих српских породица у духовној повезаности и да се они, ма где били, осећају као чланови породице Карић, каквих је у нашој прошлости било доста сличних.
   "Нажалост, број оваквих породица се смањио, а тиме се смањила и држава и народ српски, што није добро. Молимо се Господу и Светом Јовану великом пророку, крститељу Господњем, који је крсна слава породице Карић, али и многих других српских породица. Нека Господ благосиља породицу Карић, наш народ и све људе добре воље благословом својим да живимо достојно живота хришћанскога и да реч Господњу сместимо тамо где је највеће место нашега бића, а то је срце и душа. Нека нам реч божија не буде само на језику, већ нека нам реч божија и вера буду и у практичном животу", рекао је патријарх.
   Званице су дочекивали Богољуб и Драгомир Карић са члановима своје породице.
   Богољуб Карић је истакао да није тешко очувати дух традиције и заједништва, који се везују за име породице Карић, ако желите и волите.
   "Најважније је волети и ту поруку желим да упутим свима. Морамо да чинимо све и стално да мислимо да се сачува и поштује традиција. Морамо да будемо високо толерантни, што је веома важно, јер ако смо толерантни можемо све. Српска породица, као и многе друге породице после рата су због комунистичког режима изгубиле своју традицију, али последњих деценија све се враћа. Свака породица се враћа свом свецу заштитнику, а своју традицију треба да поштује и цени. Породица Карић већ скоро пола века чини све што може да делује као пример, ако смем да кажем. Због тога трпимо многе ударце непријатеља с разних страна, али све је то добро ако верујете у Бога и поштујете своје корене", поручио је Карић на обележавању крсне славе.
   Драгомир Карић рекао је да традиција чува људе, али и открио шта му враћа веру и снагу да настави напред.
   "Захваљујући традицији и традиционалним вредностима, православној вери, породици, месту где смо рођени у Пећи, Пећкој патријаршији, седишту свих патријарха, лако нам је да наставимо с традицијом. Тешко је када младе људе покушавамо да повратимо у своју српску православну веру. Када видим велики број гостију и пријатеља, колега, људи који поштују и цене традицију и породицу Карић, имам веру и снагу да продужим даље с мојом браћом и нашом сестром Оливером, али и нашом мајком Ангелином, децом, унуцима и праунуцима. Генерације и покољења који не поштују своје старије, родитеље пре свега немају будућност. Поштовање традиције није лако, то је одрицање од много тога, али је то добро и напредно, пре свега мислим на однос према породици и родитељима, цркви и свим људима било које вере, јер је Бог један", истакао је Драгомир Карић.
   Уживајући у пријатној атмосфери и брижљиво и богато припремљеној трпези, у топлом амбијенту виле "Јелена", званице нису криле задовољство и срећу што се налазе у кругу породице Карић, која је одувек неговала заједништво и пожртвованост.
   "Успех у Србији се рачуна тако што дође до породичних проблема, и када чланови породице међусобно не разговарају рачуна се као успех у животу и бизнису, каријери. Карићи су једини који су успели да очувају породичне вредности и да буду сви једно за друго. Сада долазе нове генерације Карића, које имају децу, а која ће можда остварити и веће успехе од својих старих", рекао је Миломир Марић.
   Истакнути пијаниста и професор Никола Рацков истиче да је данас веома тешко очувати дух традиције, али да породица Карић годинама успева да одржи све чланове на окупу.
   "Карићи успевају да одрже свој имиџ, харизму и традицију и везаност за наше културне и духовне ресурсе. Раде то изузетно добро јер су увек били једна хомогена и бројна породица, којој сам се одувек дивио. Веома је важно то што су успевали у сваком тренутку да се одрже с главом изнад воде, када је вода дошла до врата. Они су успели да превазиђу сваку ситуацију у којој је било проблема да се породица и славље одржи. У овом тренутку слава је битна да се сачува у традицији српских корена, а они то умеју да ураде на најбољи могући начин. Треба сачувати ово што Карићи умеју да раде и то треба трансплатовати на српски народ, јер одавде полазе комуникације које Срби немају увек присутне а треба се угледати на корене које ова породица негује", рекао је професор Рацков.
   Међу бројним званицама које су уприличиле овај радосни догађај за породицу Карић у вили "Јелена" били су и бројни амбасадори који су са радозналошћу пратили церемонију сечења славског колача.
   У славској атмосфери, током свечане вечере уживале су и бројне познате личности.

  •  
 •