•  
  • Много је начина да покажете својој отаџбини колико је волите и колико сте спремни да учините за њу. Наша породица је изабрала хуманитарни рад, представљање националне културе широм света, помоћ свима којима је неопходна, ...

  •  
  • Реците да сам идеалиста али чврсто верујем да се све наше тежње, снови и жеље могу остварити само ако имамо храбрости и вере да их пратимо...

   Даница Карић

  •  
   
  • Карић Фондација на 63. Међународном београдском сајму књига

  •  
  • Ваша локација:
   Насловна
   /
   Вести
   /
   Карић Фондација на 63. ...
   • 28. октобар 2018.
  • Међународна свечаност књиге која се већ 63. пут одржава на београдском сајму отворена је 21. oктобра 2018.године под слоганом „Радост читања", и трајала је до недеље, 28. октобра 2018. године.

   Број посетилаца и страних излагача сваке године расте, што показује да Србија „негује културу књиге” и да је Сајам постао један од најважнијих културних догађаја у Југоисточној Европи.

   Академик и писац Матија Бећковић отворио је овогодишњу светковину књиге и поздравио све присутне госте, речима:

   „Има чувенијих и већих сајмова књига, али нема ни једног где сте добродошлији и где има више читалачког народа... (Сајам представља) духовну својину читалаца и ретко место без покондирености и лажног елитизма. Упркос тријумфа технологије, књига опстаје. Сајам је био и остао отворен и надам се да га нико никада неће затворити”, казао је Бећковић.

   У име земље почасног госта Сајам је поздравио марокански историчар Абдулах Бусуф, који је оценио да одлука Србије да одабете Мароко као прву арапску земљу почасног госта “велика подршку за развој културних веза и комуникација између две земље и јачања цивилизацијиских односа између два народа”.

   Отварању сајма присуствовали су и министри културе трију земаља - српски и марокански Владан Вукосављевић и Мохамед Ел Аражан отворили су  марокански штанд, док је  њихов колеге из Руске Федерације Владимир Медиски учествовао у  представљању своје књиге „Рат - митови СССР-а 1939-1945” у издању Службеног гласника.

   На овогодишњем Сајму је било присутно 1.000 излагача из Србије и иностанства, међу којима је била и Карић фондација са својом издавачком делатношћу. Многобројној, заинтересованој читалачкој публици представљена су нова издања на промоцијама које су биле веома посећене.

   Прва промоција одржана је 21.октобара у 19 часова на штанду Карић фондације у Хали 2А Београдског сајма где је промовисана нова књига нашег госта Алексеја Пушкова „Глобални Шах Мат” као и потписивање књиге Нине Пушкове „Богиња победе”. На промоцији су говорили Драгомир Ј. Карић, Срећко Ђукић, Радоман Јовић и Драган Бисенић.

   Публици је такође било представљено и друго допуњено издање књиге Михајла Идворског Пупина „Од пашњака до научењака”. На промоцији су говорили Миланка Карић испред Карић фондације а књигу је представила Александра Нинковић Ташић у улози приређивача за оба издања које је Карић фондација издала.

   Још једно запажено издање Карић фондације које је педстављено сајамској публици била је  књига „Карићи снага породице”. На промоцији ове књиге пред многобројном публиком, говорили су : Миломир Марић, главни и одговорни уредник TV Happy, новинар и публициста, Мирко Стаменковић, дугогодишњи новинар, главни уредник најчитанијих листова Југославије и Милоје Поповић Каваја, књижевник, публициста и новинар.  

   На штанду Карић фондације гостујући издавачи са својим издањима, били су Срећна планета и АЛФА БК Универзитет. Њихова нова издања су, уз посећене промоције, представљена читалачкој публици овогодишњег сајма.

    Са издаваштвом Карић фондације, које траје готово две деценије, можете се упознати на  сајту Карић фондације, https://www.karicfoundation.com/Pismo.

  •  
 •