Dodeljene Nagrade „Braća Karić“ 2013

Šesnaestu godinu za redom, porodica Karić je dodelila priznanja najeminentnijim osobama iz sveta kulutre i umetnosti, ekonomije i privrede, naučnog i istraživačkog rada, novinarstva, publicistike i izdavaštva, humanitarne aktivnosti, jačanju mira, saradnje i prijateljstva među narodima. Svečanom ceremonijom na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu nagrade su dobili sledeći laureati:

Oblast: Kultura i umetnosti – Vlatko Stefanovski, za afirmaciju balkanske muzike u regionu i svetu

Oblast: Naučni i istraživački rad – Akademik Sergij Pantelejmonovič Sitko, za razvoj kvantne medicine

Oblast: Novinarstvo, publicistika i izdravaštvo – Zefirino Grasi, glavni i odgovorni urednik ,,Politikinog Zabavnika“ i generalni direktor ,,Politika“ AD

Oblast: Ekonomija i privreda – Vinarija ,,Zvonko Bogdan“

Oblast: Humanitarne aktivnosti – Aleksandr Porfirevič Toršin, zamenik predsednika Saveta ruske Dume i predsednik humanitarne fondacije „Sveti Sava Osvećeni“

Oblast: Jačanje mira, saradnje i prijateljstva među narodima – Vrhovni Rabin Srbije Isak Asiel,

Oblast: Očuvanje tradicije i istorijskog nasleđa srpskog naroda – Đorđe Mihailović, čuvar srpskog vojničkog groblja Zejtinlik u Solunu.

Najviše emocija publike izazvala je izjava deda Đorđa Mihailovića kojem je nagrada uručena u Solunu. Nikome od Mihailovića za čitav vek brige o srpskom vojničkom groblju, ali ni deda Đorđu do sada nije dodeljeno nikakvo zvanično priznanje iz zemlje matice.

I ove godine Nagrada ,,Braća Karić“ je okupila najeminentnija imena koji su svojim radom, inovacijama i ličnim zalaganjem ostavili veliki pečat ne samo u domaćoj, već i u svetskoj javnosti. Samoj ceremoniji je prisustvovao veliki broj zvanica iz kulturnog, diplomatskog i javnog života Srbije.

 

Ostavite komentar

fifteen − 1 =