Donacija za decu Prihvatilišta Beograd

Decu iz Prihvatilišta Beograd, i ove godine Karić fondacija i novoosnovana Fondacija „Umetnost. Sloboda. Snaga” obradovali su novogodišnjim paketićima i poklonima. Slatkiši, sredstva za higijenu, didaktička sredstva i društvene igre, izmamili su osmehe ovoj deci, dok su radoznalo otvarala svoje paketiće, koje im je u ime obe fondacije uručila predsednica Danica Karić.

Kao i prethodnih godina, fondacije su se potrudile da decu iz ove ustanove, koja nažalost nemaju priliku da osete toplinu porodičnog doma, oraspolože pred novogodišnje praznike. Mališane su najviše usrećili novogodišnji ukrasi i slatkiši, a predsednica fondacija Danica Karić, istakla je da je saradnja sa Prihvatilištem iz godine u godinu sve bolja i da se uvek raduje druženju sa decom i zaposlenima iz ove ustanove.

„Mi smo sa decom i zaposlenima u Prihvatilištu već kućni prijatelji, i trudimo se da im svake godine donesemo ono što im je najpotrebnije. Uvek apelujem na sve da šta god mogu pripreme i donesu u Prihvatilište, jer zaista nečije malo nekome mnogo znači, makar to bila priča i osmeh sa ovom decom”, poručila je Danica Karić.

Nakon otvaranja paketića, mališani su uz novogodišnje pesme, smeh i priču, proveli divno popodne, a rukovodilac Prihvatilišta Danijela Stajković zahvalila je zaposlenima fondacije na još jednom dobročinstvu, koji već nekoliko godina osim poklona, u ovu ustanovu donose radost i divnu atmosferu.

„Pre par godina ovaj prostor je bio jedna ruinirana površina, ali danas uz pomoć Karić fondacije i „Umetnost. Sloboda. Snaga”, okruženi smo ne samo donacijama, već ogromnim osećajem zadovoljstva, jer imamo ljude koji nas vole i koji nam uvek pomažu, kada god im se obratimo”, naglasila je Stajković.

Da fondacije Karić i „Umetnost. Sloboda. Snaga” ne misle na ovu decu samo u vreme novogodišnjih praznika, pokazuje i dečija radost kada govore o aktivnostima i poklonima koje su od njih dobili.

„Zahvaljujući Fondaciji „Umetnost.Sloboda. Snaga” imali smo brojne sportske aktivnosti, dobijali smo zanimljive poklone, bili smo nekoliko dana u kampu na Divčibarima, i mnogo nam je bilo lepo. Stvarno se radujemo kada nam u posetu dođe Dana, jer sa njom uvek možemo da pričamo, da pevamo, i donese nam uvek neke poklone”, rekla su nam deca iz Prihvatilišta.

Uz apel da građani koju su u mogućnosti da na bilo koji način pomognu deci iz Prihvatilišta, Fondacija „Umetnost. Sloboda, Snaga”, koja je i osnovana radi ovih mališana, prihodom od prodaje knjige „Srećna planeta – recepti za život” Danice Karić, omogućiće korisnicima ove ustanove razne sportske, umetničke aktivnosti, izlete, edukativne radionice.

 

Ostavite komentar

20 − nineteen =