Karić Fondacija i Ruski dom potpisali sporazum o saradnji

Karić Fondacija potpisala je 04. marta 2016. godine sporazum o saradnji sa Ruskim centrom za nauku i kulturu koji će doprineti realizaciji brojnih projekata u oblastima obrazovanja, kulture, sporta i mnogim drugim.

Kako je istaknuto bratske veze dveju zemalja pomoći će mladim ljudima u afirmaciji njihovih talenata zarad bolje budućnosti.
„Zaista sam danas počastvovana i srećna što smo potpisali ovaj sporazum koji potvrđuje dugogodišnju saradnju između Ruskog doma i Karić Fondacije, koja traje više decenija i koja je bila veoma plodotvorna. Radili smo na mnogim projektima zajedno i izuzetno sam srećna što ćemo sada sa novom direktorkom, velikim stvaraocem i umetnikom, raditi na novim“, rekla je počasni predsednik i osnivač Karić Fondacije Milanka Karić.
Prema njenim rečima, Karić Fondacija već dugi niz godina deluje u Ruskoj federaciji gde je ostavila veliki trag, a ovaj sporazum predstavlja potvrdu ne samo prijateljskih, već bratskih odnosa između Srbije i Rusije.
Direktorka Ruskog doma Nadežda Kuščenkova, veruje da će ova saradnja poslužiti kao dobra odskočna daska talentovanim i kreativnim mladim ljudima u njihovom razvoju, afirmaciji i uopšte u promociji kako ruske, tako i srpske kulture.
„Za Ruski dom veliko je zadovoljstvo i čast da danas formalizujemo saradnju koju smo ranije započeli s obzirom na to da Karić fondacija sprovodi veliku obrazovnu aktivnost. Verujem da će naša saradnja doprineti jačanju odnosa dve zemlje“, rekla je direktorka Nadežda Kuščenkova.
Sporazum koji je potpisan između Karić Fondacije i Ruskog doma (predstavništvom Ruskog centra za nauku i kulturu u Beogradu), nije pravno i finansijski obavezujuć, već predstavlja obostranu moralnu obavezu između dve zemlje. On je rezultat želje za srpsko-ruskom saradnjom u najširem mogućem obliku i to u oblastima kulture, obrazovanja, sporta i mnogih drugih.

 

Ostavite komentar

13 − 9 =