Karić Fondacija na 59. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Karić Fondacija se posle duže pauze pojavljuje na 59. po redu Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, koji će pod sloganom „Vreme je za knjigu” biti održan od 26. oktobra do 2. novembra. Ovogodišnji program Sajma knjiga, kao i prateći program u okviru Foruma sajma knjiga, biće usmeren na tri godišnjice od značaja za srpsku kulturu i istoriju, a to su: 200 godina od izlaska prvih dela Vuka Karadžića – Pismenice i Pesmarice, 150 godina od rođenja Branislava Nušića i 100 godina od početka Prvog svetskog rata.
Ovogodišnja izdavačka delatnost Karić Fondacije priredila je, pored ostalih, i tri izdanja koja se uklapaju u program sajma a povodom obeležavanja 100 godišnjice od početka Prvog svetskog rata.

– Sudbina najmlađeg kaplara
– Surovi marš smrti
– Heroine velikog rata
Autora Svetlane Milovanović

Ostala izdanja kojima će se Karić Fondacija predstaviti na ovogodišnjem sajmu knjiga su retrospektiva izdavaštva i izdanja monografije „Nagrada Braća Karić”.

Pored naših izdanja na štandu Karić Fondacije pojaviće se „Srećna Planeta – Kuvar recepti za život” čiji je autor Danica B. Karić. Ovo izdanje osmišljeno je kao paket recepata za život koji je obojen zdravom hranom, dobrom muzikom i afirmacijama koje podstiču čitaoca da posmatraju život na pozitivan način.
Prihod od svih prodatih knjiga na sajmu biće usmerena na nastavak rada Karić Fondacije tj finansiranje projekata, Pećka Patrijaršija, Umetnost. Sloboda.Snaga. kao i projekata koji su u razvoju a tiču se očuvanja nacionalne kulturne baštine.

Posetite sajam knjiga koji predstavlja praznik za ljubitelje knjige a mi Vas očekujemo na svom štandu ( Hala 1- I galerija ) sa svojim izdanjima i iznenađenjima.

 

Ostavite komentar

eighteen − 9 =