Karić fondacija organizovala najboljim studentim i srednjoškolcima posetu Minsku

Najbolji studenti Alfa BK Univerziteta, studenti iz Niša i učenici srednje škole „Bora Stanković“ iz Niša, boravili su početkom maja u Minsku na poziv BK Grupe, njenih osnivača i Fondacije Karić.

Drugog dana svoje posete, 1. maja, učenici i studenti su obišli velelepno zdanje – poslovno-stambeni kompleks Svetionik Minska, površine milion kvadrata koji predstavlja „grad u gradu“, i tada su imali priliku da razgovaraju sa Bogoljubom Karićem predsednikom BK Grupe i njegovim saradnicima.

Studenti su izrazili veliko interesovanje i za nove projekte BK Grupe poput „Minsk sveta“ /Minsk World/ koji se gradi na prostoru starog aerodroma. Reč je o kompleksu od tri miliona kvadrata u centru Minska.

„Zaista nam je velika čast što smo gosti porodice Karić i njihove kompanije. Porodica Karić je uspela da izgradi veliku i u svetu renomiranu kompaniju i što je još važnije u svoje projekte je uključila i saradnike koji su postali i postaju članovi te velike porodične imperije“, rekao je jedan od studenata nakon obilaska Svetinika Minska.

U prostorijama BK Grupe /Dana holdinga/ u Minsku studenti su se interesovali kada će tako velelepne zgrade i projekte grupacija početi da realizuje u Srbiji, i izrazili veliko zadovoljstvo posle predstavljanja makete koja prikazuje „Minsk svet“ i drugih projekata koji su u planu da se grade na teritoriji Kazahstana i drugih bivših sovjetskih republika.

Bogoljub Karić je u opuštenom razgovoru studentima poručio da treba da veruju u sebe i ostvarenje svojih želja, da je neophodno da ulažu u svoje obrazovanje jer je to ono što im niko ne može oduzeti.

Milanka Karić, jedan od osnivača Fondacije Karić, koja je sa suprugom dočekala studente u prostorijama BK Grupe je istakla da se ideja da kompanija ugosti nadarene studente i đake kod nje rodila pre nešto više od godinu dana kada je učestvovala na tribini u Nišu koja je bila posvećena tome kako da mladi ostanu u Srbiji.

-Palo mi je na pamet, da bi tu vrednu i nadarenu decu trebalo dovesti da vide Minsk i Belorusiju da im pokažemo to prostranstvo, da vide da postoji mogućnost da radite i napredujete, kazala je Milanka Karić.

„Drago mi je da ste tokom posete Minsku imali prilike da vidite jedan uređen sistem… grad koji se širi, jer Belorusija danas po mnogo čemu podseća na SFRJ“, istakla je u razgovoru sa studentima i đacima iz Srbije Milanka Karić.

Predsednik Kancelarije za mlade iz Niša Stevan Živković je rekao da kompanija koju je stvorio Bogoljub Karić sa svojom porodicom i saradnicima pokazuje, da ako čovek veruje u sebe i svoju viziju ništa ne može da ga slomi. „Impozantno je ono što smo videli u uređenom i sunčanom Minsku“, kazao je Živković.

Mladi gosti iz Srbije imali su prilike da obiđu grad, posetili su više pravoslavnih hramova, Nacionalnu biblioteku, pozorište, operu, upoznali se sa znamenitostima Minska.

„Sve je tako prostrano.Nismo mogli ni da zamislimo koje su to površine, uzvikivali su studenti tokom obilaska grada i gradilišta. Verujem da će svoje pozitivne utiske i sve ono što su videli studenti Alfa BK Univerziteta i naša omladina sa juga Srbije preneti prijateljima i sunarodnicima. Do viđenja nekom drugom prilikom“, poručio je rektor pomenutog univerziteta Slavko Vukša.

 

Ostavite komentar

four + 15 =