KNjIGA ZA SVA VREMENA: Heroine Srbije

U prepunoj Svečanoj sali Ruskog doma, pod pokroviteljstvom Karić fondacije, knjiga je predstavljena javnosti, i odmah je naišla na odlične reakcije.

Pod pokroviteljstvom Karić fondacije objavljena je knjiga «Heroine Srbije – Vekovnik» o 100 slavnih žena koje su svojim delima ispisale zlatne stranice u istoriji Srbije.

Već svojom prvom knjigom «Narodni budilnik», autor Dragan Milošević je podsetio na bitne događaje i ličnosti u poslednjih 100 godina srpske istorije.

Pred nama je druga, značajna knjiga, koja se nastavlja i naslanja na prethodnu. Reč je o monografsko – biografskom i publicističkom delu «Heroine Srbije – Vekovnik».

Pri pisanju ove knjige autor je još jednom iskazao veliku upornost, temeljit pristup i autentičan istraživački duh, sa ciljem da čitaocima ponudi zanimljive, sadržajne biografije i priče o ženama koje su imale ogroman uticaj na duh srpskog naroda, na njegov opstanak i civilizacijski progres u svim epohama, u danima najvećih stradanja, u slavnim, ratnim i teškim vremenima.

Knjiga je monogafskog karaktera i s pravom se može nazvati «Vekovnik», jer daje živu istoriju žene na tlu srpskog naroda i države.

U prepunoj Svečanoj sali, pod pokroviteljstvom Karić fondacije, knjiga je predstavljena javnosti, i odmah je naišla na odlične reakcije.

Več pri prvom kontaktu sa knjigom, jasno je da u rukama imate pravi mali literarni dragulj koji srpske heorine vraća tamo gde pripadaju – na pijedestal!

Tom prilikom razgovarali smo sa autorom i nekim heroinama našeg vremena koje su učinile velike stvari na profesionalnom nivou i za svoj narod.

Pogledajte video:

 

 

Ostavite komentar

two × 4 =