Nagrade glumcima Akademije umetnosti BK

Karić fondacija decenijama unazad podržava kulturu, mlade i talentovane ljude, te je i ovoga puta prepoznala značaj i potrebu da mladi glumci Akademije umetnosti BK otputuju za Minsk i omogući im da učestvuju na jednom od značajnijih međunarodnih pozorišnih festivala u Belorusiju.

Diplomska predstava studenata u klasi profesora Milana Neškovića i Andreja Šepetkovskog „Galeb“, po romanu Antona Čehova, Akademije umetnosti BK u Beogradu na Festivalu Teatralny Koufar u Minsku u Belorusiji osvojila je tri nagrade.
Milošu Lazarovu pripala je nagrada za najbolju mušku ulogu, Gordani Đokić za najbolju sporednu žensku ulogu, a „Galeb“ je osvojio i nagradu za najbolju režiju, koja je pripala profesoru Milanu Neškoviću.
„Galeb“ je selektovan još u aprilu u konkurenciji od 70 predstava i našao se među 23 predstave koje su se takmičile u okviru glavnog programa od 20. do 27. septembra. u Minsku.
U predstavi glume: Marija Babić, Boris Mitrović, Dimitrije Prodanović, Milena Božić, Gordana Đokić, Miloš Lazarov, Mladen Vukotić, Predrag Grujić i Ivan Ninčić. Klasu je primio i tri akademske godine vodio prof. Nebojša Dugalić, a na završnoj godini studija preuzeli su je profesori filmski, pozorišni i televizijski glumac Andrej Šepetkovski i pozorišni reditelj Milan Nešković. Ovi mladi glumci imali su i tu čast da ih je prve tri godine studija vodio poznati glumac i veliki pedagod Nebojša Dugalić.
Porodica Karić bila je domaćin mladim glumcima, a Karić fondacija,koja je decenijama unazad podržavala kulturu, mlade i talentovane ljude, organizovala je obilazak Minska i omogućila im da se upoznaju sa radom i uspesima komapnije „BK – Dana Holdongs“. O veličini i značaju kompanije govori podatak da je na ovogodišnjem najvećem svetskom ekonomskom forumu u Davosu uvrštena u sam vrh top 100 komapnija sveta. Na čelu „BK – Dana Holdongs“ nalazi se Bogoljub Karić, a kompanije je stala rame uz rame sa velikim korporacijama poput Apple, Samsung, TIME, Zara, Amazaon, Alibaba, IKEA, Instagram, Netflix, Roshe i druge.
Inače, predstava je 15. aprila imala svoje jedanaesto izvođenje na Novoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta, gde će i u budućnosti imati izvodjenja kao gostujuća predstava
Pre toga, imala je učešće na nekolko festivala: Art okupacija u Somboru, Art trema festu u Rumi, Jesenji pozorišni festival na Mećavniku, gde je osovojila i nagradu za najbolju glumicu, koja je pripala Gordani Đokić, TACT festival u Trstu i izvođenje u okviru KULTIVIŠI SE festivala u Beogradu.

 

Ostavite komentar

four × 2 =