Održano prvo druženje „Kluba prijatelja Karić fondacije“

Posle više od tri decenije humanitarnog rada i 15 godina od osnivanja nagrade „Braća Karić“, Karić fondacija je stekla veliki broj prijatelja koji su sve to vreme bili uz nju i godinama je nesebično podržavali. Sa ciljem da prijateljstva traju, članovi fondacije i porodice Karić oformili su „Klub prijatelja Karić fondacije“, čije je prvo druženje organizovano sinoć.

Zamisao je da „Klub prijatelja Karić fondacije“ kroz druženja okuplja eminentna imena iz oblasti nauke, ekonomije, kulture, umetnosti ili sporta. Članovi porodice Karić kao organizatori žele da se na ovim susretima ljudi međusobno bolje upoznaju, razmenjuju ideje i dogovaraju nove projekte. U ime predsednice Karić fondacije prisutne je pozdravila Gordana Karić i predstavila buduće aktivnosti. Posebno se izdvaja projekat „UMETNOST-SLOBODA-SNAGA“ kojim će se pomagati ugroženoj deci.

Edukatori, umetnici i poznavaoci starih srpskih zanata preneće, kroz rad, deci svoja znanja istovremeno im pomažući da se oslobode i nađu svoju snagu. Svesni problema sa kojima se svakodnevno suočavaju štićenici Prihvatilišta za decu Beograd želimo da oni budu prvi sa kojima ćemo krenuti u realizaciju projekta. Negujući porodicu, tradiciju i kulturno nasleđe, Karić fondacija će nastaviti sa svojom izdavačkom delatnošću, kao i očuvanjem ćirilice. Želja nam je da se u skladu sa svojim mogućnostima svi prijatelji uključe u kreiranje zajedničkih projekata, dajući nam svoje predloge i sugestije – ističe Karićeva.

Dobitnici ovogodišnjih Nagrada „Braća Karić“ već su utvrđeni, ali ostaće nepoznanica do svečane dodele početkom novembra. Druženju u novoosnovanom „Klubu prijatelja Karić fondacije“ prisustvovala je jedna od osnivača Olivera Karić Nedeljković, članice Upravnog odbora Neda Karić Lazarević i Aleksandra Nedeljković dok je porodicu predstavljao Dragomir J. Karić. On je rekao da će ovakva druženja u budućnosti sigurno podstaći na to da prestižna Nagrada „Braća Karić“ i dalje odlazi najboljima koje ova zemlja ima.

 

Ostavite komentar

5 + thirteen =