Otvorena umetnička izložba „Živopisna zemlja“ umetnika Anatolija Petroviča Ivakina

U utorak, 14. februra, u Mermernoj sali Ruskog doma, otvorena je prva samostalna izložba Anatolija Ivakina pod nazivom „Živopisna zemlja“.

Izložba o Srbiji u očima ruskog slikara Anatolija Petroviča Ivakina otvorena je u prepunoj sali Ruskog doma u Beogradu.

Pored Ruskog doma organizator ovog događaja je bila i Karić Fondacija. Na svečanom otvaranju u ime fondacije obratio se narodni poslanik Dragomir J. Karić koji je napomenuo koliki je talenat ovog umetnika i kao arhitekte i kao slikara.

On ovde živi već 30. godina a Beograd i Srbiju oseća kao svoju zemlju. Njegove teme kojima se predstavio na ovoj izložbi su reka Sava i Dunav ali i cela Srbija.

Pored Dragomira J. Karića prisutnima se obratila i Vera Đukić, poznata slikarka i prijateljica gospodina Ivakina.

Napomenula je da u svoja platna, lakoćom i umećem svog poteza, on utkiva na jedna lak i muzikalan način, visokoemocionalno stanje svoje duše i svojih osećanja, svoju životnu energiju.

Ivakin je rođen 1950. godine u Korkinu, u Černobiljskoj oblasti. Diplomirao je arhitekturu 1974. godine na Arhitektonskom fakultetu na Sverdlovsku. Od 1990. godine prelazi u Moskvu zbog radnih obaveza u kompaniji „Braća Karić”. Tu se bavi projektovanjem i izgradnjom velikih objekata u Tobolsku, Surgutu, Ekatarinabirgu.

Atmosferu je ulepšalo muzičko udruženje „Đura Jakšić” iz Beograda, pa se i zapevalo na opšte oduševljenje svih posetilaca.

Otvaranju izložbe je prisustvovao i predsednik BK kompanije, Bogoljub Karić, koji je na poklon dobio sliku sa motivom njegovog kraja.

Izložba je otvorena do 28. februara, radnim danima od 9.00 do 21.00 časova u Mermernoj sali Ruskog doma.

 

⬇ Preuzmite 

 

Ostavite komentar

1 × 3 =