Porodica Karić obeležila je krsnu slavu Sveti Jovan Krstitelj

Patrijarh srpski gospodin Irinej presekao je slavski kolač, dan uoči porodične slave porodice Karić.
Tradiocionalno, porodica Karić je obeležavanje slave Sveti Jovan Krstitelj započela na Bogojavljanje 19. 01. 2017. godine u prisustvu najstarijeg člana porodice Danice Karić koja monaški život provodi kao Mati Angelina.
Domaćini su bili braća Sreten, Dragomir, Zoran, Bogoljub Karić i sestra Olivera Karić-Nedeljković.

Svečanom činu, prisustvovali su predstavnici Srpske pravoslavne crkve i drugih verskih zajednica, članovi diplomatskog kora i mnogobrojni drugi gosti.
Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej je nakon molitve lomio slavski kolač i poručio da mu je drago što je porodica Karić posle toliko godina na okupu.
„Kamo sreće da u Srbiji ima više porodica kao što je vaša. Ovo je ugledna porodica koja je Srbiji donela samo dobro“, rekao je patrijarh srpski gospodina Irinej, nakon čega je crkveni hor pevao tropar.
Prisutnima se obratio jedan od domaćina slave Dragomir Karić i zahvalio svima koji su došli da uveličaju ovaj dan.
„Vi ste nam ulivali nadu i podršku kada su bili najteži dani za porodicu. Danas imamo mnogo razloga za slavlje, mojoj majci je rođendan i ovim putem želim da joj čestitam i poželim sve najlepše“, rekao je Dragomir Karić, a potom su svi u glas zapevali „Na mnogaja ljeta“.
Da je ovo jedan od najbitnijih dana za porodicu posle 11 godina izgnanstva, potvrdio nam je i Bogoljub Karić.
„Nakon 11 godina mog izgnanstva opet smo svi zajedno. Učinjena mi je velika nepravda, a najteže mi je bilo što u ovakvim trenucima nisam mogao da budem sa porodicom. Najbitnije je da smo sada svi tu i da proslavljamo ovaj dan kako dolikuje“, rekao je gospodin Karić.
Među zvanicama bili su i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev, predsednik Vrhovnog sabora IZS Muhamed Jusufspahić, kao i ambasadori Grčke, Tunisa, Venecuele, Palestine, Sirije
Porodica Karić obeležila je 20.01. 2017 . godine krsnu slavu Sveti Jovan Krstitelj u prisustvu velikog broja zvanica, prijatelja i zaposlenih u kompaniji.
Zvanice koje su pozvane dočekivao je Dragomir Karić, a njemu se ubrzo pridružio brat Bogoljub kojeg su mnogobrojni gosti pozdravili gromoglasnim aplauzom.
Uživajući u prijatnoj atmosferi i brižljivo i bogato pripremljenoj posnoj trpezi, u toplom ambijentu vile „Jelena“, zvanice nisu krile zadovoljstvo i sreću što posle 11 godina mogu da vide jednu od najvećih i najsložnijih srpskih porodica na okupu.
Pored zdravlja i sreće, gosti su domaćinima poželeli da nikada više ne budu razdvojeni na ovako važan dan za porodicu.
Srećnu slavu i blagostanje, kao i da im se više nikada ne desi da budu razdvojeni toliko godina poželeli su i Vladimir Božović, Bora Dugić, Dragica Radosavljević Cakana, Vesna De Vinča, Mirka Vasiljević, Snežana Dakić, Merima Njegomir, Sanja Marinković, Ognjen Amidžić i ostali gosti među kojima su bili i Dušan Savić sa suprugom Marinom Rajević Savić i direktor N1 televizije i dobitnik nagrade „Braća Karić“ Brent Sadler.

 

Ostavite komentar

eighteen + 12 =