Potpisan sporazum o saradnji Karić fondacije i fondacije „Andrej prvozvani“

Sporazum o saradnji „Karić fondacije“ i fonda „Andreja prvozvanog“, potpisan je danas u gradu Patriji u Grčkoj, za vreme međunarodne konferencije „Glas apostola Andreja prvozvanog u savremenom svetu“.

Sporazum su potpisali Dragomir J. Karić, ispred “Karić fondacije” i Vladimir Ivanović Jakunjin ispred fonda “Andrej prvozvani”.
Otvarajući ceremoniju, direktor Fondacije Vladimir Bušujev naglasio je da sa srpskim organizacijama sarađuje već 20 godina, a da već dugi niz godina ostvaruje odličnu saradnju sa Karić fondacijom.
On je istakao uverenje da će dve fondacije nastaviti da jačaju prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda.
Predsednik UO Fonda Vladimir Jakunjin nakon potpisivanja sporazuma poželeo je uspeh i prosperitet u saradnji.
“Možete da računate na nas kao na svoje prijatelje”, rekao je.
Dragomir Karić, obraćajući se prisutnima nakon potpisivanja sporazuma, rekao je: “Sarađujemo već duže vreme i važno je to potvrditi kroz ovakav sporazum. Takođe gradimo i strateški plan u očuvanju vrednosti oba naroda”, rekao je Karić.
Karić je govorio o glavnim projektima Karić fondacije, među kojima je i dodela nagrada, podsećajući da je 2014. godine nagradu Karić fondacije dobio i predsednik Rusije Vladimir Putin.
Svečanom potpisivanju prisustvovali su, sa srpske strane, ministar Mladen Šarčević i direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Mileta Radojević, episkop niški Arsenije, državni sekretar Ana Langović-Milićević, pomoćnik ministra Marko Nikolić. Kao predstavnici ruske strane prisustvovali su ambasador Rusije u Grčkoj, njegova ekselencija Andrej M. Maslov, mitropolit njižnjenovgorodski Ilija, arhiepiskop grčki Hrizostom i jerusalimski Aleksandar, predstavnik administracije predsednika Rusije Vladimira Putina za međureligijske odnose, g-đa Natalija Vladimirovna, deputat ruske Dume Sergej Anatoljević Gavrilov, direktor Fonda Vladimir Viktorovič Bušujev i drugi…

Ostavite komentar

13 + 2 =