Promocija knjige „Prva ljubav puta dva“ u izdanju Karić fondacije

„Svako ima ljubav prvu, a ja imam dve. Kad igramo žmurke, ne znam gde ću pre“, stihovi su koji samo delimično otvaraju vrata u dečiji svet prošaran humorom kojim se knjiga „Prva ljubav puta dva“ autorke Olivere Petrović bavi.

Promocija dela namenjenog najmlađima, koje je izdala Karić fondacija, u prisustvu mnogobrojnih prijatelja, porodice, poštovalaca rada same autorke Olivere Petrović, održala se 20. 03.2018 godine u Vili Jelena.
Kupovinom knjige poezije „Prva ljubav puta dva“ pomažete projekat „Umetnost. Sloboda. Snaga.“ koji je namenjen deci iz „Prihvatilišta za decu Beograda“.
„Godine 2010. u ‘Prihvatilištu za decu Beograd’ održana je kreativna radionica ’Pobedi knjigom slikom u srce’. Tom prilikom su deca imala zadatak da naslikaju ono što osećaju dok sam im čitala stihove, koji se danas nalaze u ovoj knjizi, a koji su i te kako učestvovali u izmaštavanju istih. Osam godina kasnije, ova knjiga je objavljena, ali prvenstveno zahvaljujući Mladenu Cvetkoviću koji je sačuvao crteže i poeziju, koji krase ovo delo. Svakako, posebno mesto zauzima i predsednica Karić fondacije Danica B. Karić koja je prepoznala naš rad te je odlučila da izda ovu maštovitu knjigu“, kazala je Olivera Petrović.
Jednočasovnom recitovanju stihova iz „Prva ljubav puta dva“ prisustvovao je veliki broj gostiju I prijatelja, među kojima je bila i upraviteljka Prihvatilišta Danijela Stajković, naša proslavljena košarkašica Milica Dabović, glumac Nikola Vujović, Olivera Karić Nedeljković, ali i predsednica Karić fondacije.
„Kao izdavači ovu knjigu posvećujemo deci iz Prihvatilišta, korisnicima našeg projekta ’Umetnost.Sloboda.Snaga.’, svoj deci koja su dala doprinos da ova knjiga dobije ovakav sjaj, kao i deci i odraslima koji će uživati u poeziji autorke Olivere Petrović. Projekat ‘Umetnost.Sloboda.Snaga.’ započet je kao projekat koji obuhvata rad sa korisnicima Prihvatilišta, a pod okriljem Karić fondacije. Naš glavni cilj je da pomognemo mladima u stvaranju bolje budućnosti“, rekla je Danica B. Karić na promociji.
Predsednica Karić fonacije dodala je i da su za sve godine saradnje sa ovom decom, kao institucija dobili mnogo, da su porasli kako u profesionalnom, tako i u ličnom životu.
„Mališani i njihovi profesori otkrili su nam paralelni svet koji je daleko od običnog ali podjednako pun ljubavi, razumevanja, saosećanja i stremljenja da se u najteže situacije mogu razumeti i prevazići“, napomenula je Danica B. Karić.
Ona je takođe istakla da joj je veoma drago što je autorka Olivera Petrović prepoznala rad Karić fondacije, udružila svoje talente samo sa jednim ciljem da čitajući ovu knjigu, dečiji osmesi duže traju.

 

Ostavite komentar

5 × four =