Svetski dan porodice „Ruka u ruci – deca u porodici“

Igre i program „Ruka u ruci – deca u porodici“ povodom Svetskog dana porodice obeležen je 15. maja u Prihvatilištu za decu, Beograd. Iako deca bez porodice, štićenici Prihvatilišta su sa svojim profesorima I svim zaposlenima u Prihvatilištu organizovali igre bez granica, program zabavnog karaktera, niz kreativnih i edukativnih radionica I tako proveli ovaj dan sa mnogo svojih prijatelja, koji su se ovde našli da im bar na trenutak nadomeste toplinu i nedostatak pravog porodičnog doma.

U takmičarskim igrama učestvovala su deca beogradskih vrtića, osnovnih I srednjih škola, studenti, mladi iz institucija socijalne zaštite iz cele Srbije. Program je održan u prostorijama Zavoda za vaspitanje dece i omladine uz gimnastičarke sportskog kluba „Ritam“, hor „Čarolija“, plesne trupe ambasade Malezije – Rajske ptice, i grupe Senzala – kapuero za decu.
Decu iz Prihvatilišta posetili su i sa njima se družili predstavnici Grada, Vojske Srbije, Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske akademije, Vatrogasne brigade, predstavnici i konzuli ambasada kao i brojne javne ličnosti.

Karić Fondacija je ovom prilikom kao prijatelj Prihvatilišta organizovala kreativnu radionicu pravljenja nakita, tehnikom pustovanja vune, na kojoj su učestvovala ne samo deca iz Prihvatilišta već i učesnici u programu i gosti koji su došli da podrže rad ove ustanove.

“Karić fondacija“ je sada deo našeg života, a ne samo ove manifestacije. Mi se družimo bar 5 puta mesečno kroz razne aktivnosti, u zavisnosti od vremena. Ova radionica je planirana na dugo vreme, a ne samo za ovaj dan. Mi smo ponosni na to što se sa „Karić fondacijom“ ne družimo samo povremeno, već smo svi deo jedne velike porodice“, rekla je direktorka Prihvatilišta za decu – Beograd, Danijela Stajković.

Ova radionica predstavlja nastavak kursa koji je Karić Fondacija u saradnji sa Etno Mrežom pokrenula kao prvi od više segmenata projekta “Umetnost.Sloboda.Snaga”. Cilj ovog projekta je da deca iz osetljivih kategorija kroz različite vidove umetnosti i zanata ispolje i razviju svoja interesovanja, sposobnosti i talente. Rad u ovim okolnostima podstiče decu žrtve porodičnog nasilja i zlostavljanja da se oslobode stega, strahova i trauma kroz umetnički rad.

Organizovanjem niza promocija i prodajom proizvoda, polaznicima kursa će biti omogućeno da vrate samopouzdanje, veru u sebe, u sopstveni kvalitet i mogućnost da stvore, plasiraju svoje rukotvorine i zarade.

 

Ostavite komentar

fourteen − 13 =