Veliki gest Karić fondacije na Međunarodni dan dečje knjige

Poklonili računare i slikovnice za sve škole na Kosovu i Metohiji

 

Međunarodni dan dečje knjige je zahvaljući poklonima Karić fondacije svečano obeležen i na Kosovu i Metohiji. Bogoljub Karić je 1300 đaka prvaka u južnoj srpskoj pokrajini darovao knjigom – slikovnicom “Nikola Tesla – priče iz detinjstva”. U saradnji sa Simeonom Babićem osnivačem Beogradskog čitališta, Karić fondacija donirala je izdavanje ove jedinstvene knjige za najmlađe. Kroz priču velikog Duška Radovića i ilustracije Dušana Petričića, ova knjiga na veoma zanimljiv način približava lik i delo slavnog naučnika. Istovremeno ukazuje na važnost poruke da nikada ne treba zaboraviti odakle su nam koreni, što su svojim primerima pokazali velikani poput Tesle, Milankovića i Pupina.
Na inicijativu osnivača Fondacije, Milanke Karić, koja je prepoznala značaj i potrebu da se našoj deci na Kosovu i Metohiji obezbede uslovi za savremenu nastavu, prikupljena su značajna sredstva u kojima je učestvovala cela porodica, a posebno njeni osnivači, Olivera, Slavica, Hafa, Marjana, kao i zaposleni u BK Grupi.
Time je cela akcija dobila šire razmere i svih 76 osnovnih škola na KiM dobile su računare, lap topove i tablete.
Članovi Fondacije posetili su najpre školu u Goraždevcu, koja zasigurno traži, zbog svog položaja i izolovanosti, najveću pažnju. Na radost svih osnovaca, kompletno im se opremio PC kabinet.
Đaci OŠ „Sveti Sava“ u Kosovskoj Mitrovici su uz prigodan školski program poželeli dobrodošlicu članovima Fondacije i porodice Karić.
„Znanje je najveća moć i jedino bogatstvo koje vam niko nikada ne može oduzeti. Važno je da budete istrajni, vredni i radni, jer je to siguran put ka uspehu i ostvarenju želja. Želim vam da budete odlični đaci, ali iznad svega dobri ljudi“ – poručila je šacima prof. dr Olivera Karić Nedeljković u ime osnivača Fondacije.

Kontakt plus radio – https://www.radiokontaktplus.org/grad/odrzana-promocija-knjige-nikola-tesla-prica-o-detinjstvu/18739

Radio Kosovska Mitrovica – http://radiomitrovicasever.com/2019/04/02/promocija-knjige-nikola-tesla-prica-o-detinjstvu-u-os-sveti-sava/

Tv Most – http://www.tvmost.info/post/promocija-knjige-nikola-tesla-prica-o-detinjstvu-u-os-sveti-sava

 

Ostavite komentar

10 − eight =