Za Srbiju su spas velike porodice s mnogo dece

U borbi protiv bele kuge država mora da stimuliše mlade parove da stupaju u brak i da rađaju kako ne bismo nestali kao nacija, saglasni su predstavnici Karić fondacije i ruskog Fonda Svetog Andreja Prvozvanog koji organizuju veliki međunarodni skup u Beogradu

 

Beograd će početkom novembra ugostiti učesnike međunarodnog Foruma „Svetost materinstva“ na kojem će biti izneti predlozi i prezentovana rešenja koja su se pokazala kao najbolja u borbi protiv jedne od najvećih pošasti današnjice – bele kuge.
Cilj je da se konkretnim primerima podstaknu mladi parovi da osnivaju porodice i da im se, pre svega od strane države, pruži materijalna sigurnost da ostvare najvažnije – da se rađa što više dece. O tome koliko je poražavajuća demografska slika u Srbiji, o pretnji da ćemo nestati kao nacija, o tome da su nam sela opustela, a da je u mnogim gradovima situacija kritična, da nas kudikamo više umire nego što na svet dolazi, nedavno je govorio i predsednik Aleksandar Vučić.
I baš u nastojanju da se ne ostvari najcrnji scenario, organizuje se Forum „Svetost materinstva“ koji u svom nazivu simbolizuje upravo ono za šta se Karić fondacija decenijama zalaže. Stoga je održan radni sastanak kojem prisustvovali narodna poslanica Milanka Karić, osnivač Karić fondacije, narodni poslanik Dragomir J. Karić i predstavnici Fonda Sveti Andrej Prvozvani iz Rusije. Precizirani su detalji novembarskog okupljanja kada će u srpsku prestonicu doći 500 članova delegacija iz šezdesetak zemalja, kako bi razmenili iskustva u borbi protiv bele kuge. Njihov boravak biće umnogome značajan i za razvoj turizma u Beogradu.
– Saradnja Karić fondacije sa Fondom Sveti Andrej Prvozvani traje dugo. Ovo je sedmi Forum koji organizujemo zajedno, a prvi u Srbiji. Naša inicijativa je bila da bude održan u Beogradu, što su oni zdušno prihvatili, jer je nama Srbima zaista jedan od najvećih problema upravo bela kuga. Jednostavno, nestaćemo kao nacija ako se ovaj tred negativnog prirodnog priraštaja nastavi. U Karić fondaciji postoji Centar za očuvanje srpske porodice i mi se borimo već 40 godina, a i svojim primerom pokazujemo da je to nešto što je najbitnije za naciju. Verujem da će Forum „Svetost materinstva“ u novembru imati veliki efekat pre svega na državne organe da pomognu mladima da se odluče da stvaraju porodice i da rađaju decu – poručila je Milanka Karić.
Predsednik Fonda Svetog Andreja Prvozvanog Vladimir Jakunjin uputio je veliku zahvalnost Karić fondaciji na izuzetnom doprinosu očuvanju duhovnih, kulturnih i porodičnih vrednosti i ogromnom angažovanju u unapređenju populacione politike, i dao punu podršku organizaciji Foruma u Beogradu koji će biti posvećen samo jednoj temi – kako porodicu učiniti modernom sa mnogo dece i srećnom.
Vladimir Bušujev, direktor Fonda Svetog Andreja Prvozvanog, istakao je da je u Rusiji aktuelan trend stvaranja velikih porodica.
– Znamo da su i u Srbiji ne tako davno postojale velike i složne porodice. Želeli bismo da ponudimo nekoliko opcija za rešavanje problema kako bi rađanje dece postalo ne samo značajno, već bi, ne plašim se reći, postalo i moderno imati veliku porodicu. Za mlade je to veoma važno. Ranije se u Rusiji malo govorilo o porodici, a sada se veoma mnogo priča. Porodica treba da bude srećna i velika i ka tome bi trebala biti usmerena državna politika – naglasio je Bušujev.

Danijela D. Karić – Mileusnić,
Potpredsednik za PR i maketing BK kompanije

Ostavite komentar

5 × 3 =